12 January 2015

Upside down Chicken and Onion Pie



It's time for simple and quick dishes, after all those heavy and festive recipes.

Ingredients:
2 large eggs
1 teas salt
3-4 tbsp olive oil (or melted butter)
1/4 teas black pepper
1 cup yogurt/buttermilk
1/2 cup wholemeal flour
1 1/2 cup SR flour
milk (or sparkling water) to need (to make consistency of pancake mixture)
2 tbs oil (or butter) for pan
1 onion, sliced
300-400 g chicken thigh fillets, diced, seasoned
parsley leaves and/or chilli flakes for garnish 

Method:
Preheat oven to 180-190*C, place a large bread loaf inside. 
Slice onion and chicken, season. When oven ready, take out pan, spoon oil on bottom and arrange onion and chicken. Return to oven for 10 minutes. 
Meanwhile, mix all ingredients for pie. Spoon it over the meat and bake another 20-25 minutes. Let it rest 5-10 minutes, before turning upside down on a plate. You can use non-stick paper for easier release of the pie. Sprinkle with parsley leaves or chilli and enjoy.


Prevrnuta Pita sa Lukom i Piletinom

Nakon sezone praznika i teskih i komplikovanih jela, vrijeme je za nesto jednostavno i brzo. 

Potrebno:
2 veca jajeta
1 k soli
3-4 K maslinovog ulja (ili otopljeni maslac)
1/4 k crnog cibera, mljevenog
1 solja tecnog jogurta ili mlacenice
1/2 solje integralnog brasna
1 1/2 solja samodizajuceg brasna
mlijeko (ili voda) po potrebi
2 k ulja (ili maslaca) za posudu za pecenje
1 crveni luk, izrezan
300-400 g pileceg mesa (od karabatka), rezano na kocke, zasoljeno
lisce persuna i/ili ljuspice paprike za posuti
 Nacin:
Ukljucite rernu (180-190*C), stavite posudu za pecenje u nju (koristila sam veci model za kruh).
Isjecite luk i piletinu, zacinite. Kada je rerna zagrijana, ubacite ulje/ maslac na dno posude i protresite. Stavite luk na dno, zatim preko piletinu. Vratite u rernu na 10-ak minuta. U medjuvremenu izmijesajte sve sastojke za pitu. Kada je piletina promijenila boju, prelijte tijesto preko nje (treba da ima konzistenciju tijesta za deblje / Americke palacinke) i pecite jos 20-25 minuta. Ostavite 5-10 minuta da odstoji nakon pecenja, te prevrnite na posluzavnik. Mozete koristiti i papir za obloziti model, kako biste lakse oslobodili pitu nakon pecenja. Pospite persunom ili chilijem i uzivajte.



12 comments:

  1. Simple and quick.. nice :) and looks very delicious!

    ReplyDelete
  2. A great quiche and it surely makes a wonderful meal with some salads!

    ReplyDelete
  3. Jasna, meni voda pođe na usta...odlično izgleda.

    ReplyDelete
  4. Oh, oh, ovo bih rado ručala!
    Fora mi je novo zaglavlje, baš u skladu s nazivom bloga!

    ReplyDelete
  5. Great idea,simple and no doubt tasty :)

    ReplyDelete
  6. Prvo moram pohvaliti novi izgled bloga. :-) Dobra kombinacija slike i naziva.
    Tvoj recept me oduševio. Nadam se da dovoljno, da ga sprobam. .-))

    ReplyDelete
  7. Super zvuci i izgleda :) Svidja mi se novo zaglavlje bloga, volim osvjezenja :)

    ReplyDelete
  8. Super, volim sve s piletinom, odlično izgleda!

    ReplyDelete
  9. Odlično ! Ovakvo jelo je i više nego dobro došlo i sada nakon praznika i uvijek, odmah bilježim !

    ReplyDelete
  10. Dođe mi da se sad primim posla, tako dobro izgleda.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...